Covermodellen

Onze covermodellen voor de lens
Lynn Pelgroms

Vrouwen zijn betere bierproevers

30 jun '10 in Actua door Karsten
Vrouwen zijn betere bierproevers

De wereld is om zeep! Niet alleen zijn vrouwen er de laatste decennia in geslaagd om de halve mannelijke wereldbevolking te verwijven met hun praat over 'de nieuwe man' en is ons voetbal veranderd in een defilé van metroseksuele knapen, nu nemen ze ook stormenderhand ons laatste bastion in: de bierproeverij.

 

SABMiller, een van de grootste bierbrouwerijen ter wereld, is namelijk tot de conclusie gekomen dat vrouwen betere bierproevers zijn dan mannen, ook al zijn mannen verantwoordelijk voor meer dan 70 procent van de bierconsumptie. Vrouwen zouden volgens de statistieken beter en sneller zijn in het ontdekken van ongewenste chemicaliën die bier een slechte smaak geven.

 

Vandaag zijn al zo’n driehonderd van de ongeveer duizend proevers bij SABMiller vrouwen, vier keer meer dan tien jaar geleden. Ook hun 'proever van het jaar' is een vrouw: de 33-jarige Joanna Wasilewska, een Poolse die over het talent beschikt om zelfs de kleinste hoeveelheid problematische chemicaliën op te sporen. "Te wijten aan mijn liefde voor parfum", beweert Wasilewska.

 

Echt wetenschappelijk onderzoek werd nog niet verricht naar het fenomeen, maar naar verluidt kwamen ze dit jaar na een test ook bij het Deense Carlsberg tot dezelfde vaststelling. Kortom, verstop uw bier voor uw vrouw! Tenzij u straks met haar wil beginnen praten over de gevoelens die een frisse Stella bij u oproept.Lees meer in: P-Magazine nr. 16 / 2014Neem een abonnement op p-magazine

Meer nieuws uit: Bier, Vrouwen
Mail door    
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Log in of registreer indien nodig.
Lees meer in: P-Magazine nr. 16 / 2014Neem een abonnement op p-magazine